Mi van veletek, emberek?!

(Március 7-én közzé tett facebook posztom)

Egyre ritkábban fordul már elő, hogy szót emelek bizonyos dolgok felett, de ez a pillanat most olyan lesz.

Rólam sokan tudják, hogy nem igazán nézek tv-t. Talán ezért is lepődnek meg az emberek, amikor szóba kerül, hogy figyelemmel kísérem az Exatlont. Miért, ha amúgy nem követek egy műsort sem?

Mert végre van egy olyan műsor, ahol nem tartalom nélküli celebek butítják a népet, ahol nem ugrálva kornyikálnak jelmezek… mert végre van egy műsor, ahol a teljesítmény az, ami számít, és nem utolsó sorban azért, mert itt az ember példaképekre lelhet. Tanulhat, fejlődhet!

Könyörgöm emberek, tudjátok ti, kikből állt/áll a Bajnok csapat egyáltalán?! Olyan sportolókból, akiknek éveken keresztül visítva szurkoltunk mind, hogy Magyarországnak, hogy nekünk nyerjenek. Hogy aranyat nyerjenek! Hogy elvégezzenek olyan sportolói teljesítményeket, melyekre a többség egyszerűen nem is képes. Majd mikor megtették, mind ugráltunk örömünkben! Akkor szerettük őket! Imádtuk őket! Rajongtunk értük!

Most pedig azt látom, hogy úgy bántjátok, szidjátok ezeket a messzemenőkig tiszteletreméltó sportembereket, ahogyan csak nem szégyellitek?!

A tegnapi estén adott volt egy párbaj és annak két elképesztő játékosa. Egy tízszeres világbajnok és egy ezüstérmes olimpikon (szintén világbajnok) ! Ezt megismétlem, hogy mindenki felfogja!!! EGY TÍZSZERES VILÁGBAJNOK és EGY EZÜSTÉRMES OLIMPIKON!

Megvívták a maguk harcát figyelemreméltó higgadtsággal, mérhetetlen profizmussal és végtelen alázattal.

Majd az egyikük győzött szerénységgel, míg a másikuk veszített emelt fővel. Két akkora sportoló tanította tegnap este az országot kitartásra, alázatra, akaratra, gondolkodásra, esésre, felállásra, amilyet ritkán lát az ember. És mi történik???

A közösségi oldalakon ömlik a mocsok erre a két emberre és a még bent maradt társaikra. Dőlnek az undorító, szidalmazó kommentek, hogy nem érdemli meg Tóth Dávid a győzelmet, vagy azt, hogy itt volt az ideje, hogy Mórádi Zsolt szépen “eltakarodjon.” Természetesen velem ellentétben, ti nem cenzúráztok, hanem iszonyatos szavak hagyják el a szátok!

Emberek??? Ezt komolyan mondjátok??? Komolyan gondoljátok???

Ez a két fiatalember annyi dicsőséget hozott a világunknak! Igen! A miénknek! Az enyémnek! A tiédnek! A magáénak!

Most, a kanapéról már nem a Hajrá Magyarországot kiabáljátok, hanem az átkokat szórjátok?

Kérlek, világ, gondolkozz már!

Csak egy kicsit! Szívemből kérlek rá!

Tóth Dávid tegnap megtanította az országot, hogyan kell nyerni!

Mórádi Zsolt pedig megtanította az országot, hogyan kell veszíteni!

Tisztelettel magad és a másik iránt! Mert ezt adja a sport!

Kérlek, csak tanulj tőlük! Ettől a két elképesztően nagy sportembertől!

Hitet, becsületet!

Vidd el a gyermeked sportolni, hogy ilyen ember lehessen belőle, mint akik tegnap este megküzdöttek egymással, ne pedig olyan, aki a tv elől szórja a szitokszavakat!

Kérlek! Tanulj tőlük és hajts fejet!

Hidd el, semmi más dolgod nincsen!

Ui.: Tisztelettel a kivételeknek, mert bízom benne, hogy az is van!

Belle

(Március 7-én ezt az írást lehozta több sportújság, hírportál, és az Exatlon egyik műsorvezetője is. Az eredeti poszt több ezer megosztást követően, több százezer emberhez jutott el, bízva abban, hogy sokakat elgondolkodtatnak ezek a sorok, így a blogban is helyet kapott.)

Fotó forrása: TV2